Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eveline van Buel

Laat bloeier en van alles wat.

Waarom en wanneer ben ik gaan hardlopen?
Eigenlijk ben ik pas op mijn 30ste begonnen met hardlopen.
Wielrennen, dat was hetgeen wat ik vanaf mijn 20ste heb gedaan. Lange tochten, extreme tochten, fietsvakanties en cylco’s. Alles bijhouden in je agenda en de eindstand van je km teller was aan het eind van het jaar heilig. STRAVA is dan toch een mooie uitvinding .

Heel kort heb ik een wedstrijd licentie gehad bij de Elite rensters, maar ook daarin was ik te laat begonnen. Het fietsen in een vrouwen peloton, de snelheid, de hardheid, de angst om te vallen… Ik kon er niet goed mee overweg. Met 2 verschillende banen is het lastig om volledig voor het fietsen te gaan en het plezier in fietsen verdween. (inmiddels weer met plezier af en toe op de fiets)

In 2013 liep ik mijn eerste zeven heuvelen loop. Als voorbereiding begon ik in een trainingsgroep van Loopgroep Warnsborn. Hierin ontdekt dat ik lopen en met name kleinschalige wedstrijden leuk vind. Ik moest weer vertrouwen krijgen in mezelf en in wat ik kon. Sneller en sterker worden, grenzen verleggen, geblesseerd raken. Het hoort er allemaal bij.

Dan wordt er vaak gevraagd: “Wat is je Doel? Of Train je ergens voor?” Soms zijn doelen fijn, maar voor mij ook een valkuil. Het lijkt er soms op dat bij het trainen naar een groter doel er altijd een blessure bij komt kijken. Zo is een doel of misschien beter gezegd een droom, om toch een keer die magische Marathon te lopen. De laatste 2 voorbereidingen liepen uit in blessures.

Sinds 1 jaartje heb ik een nieuwe variatie van hardlopen ontdekt. Cani crossen. Met mijn trouwe en eigenwijze viervoeter (Beagle) Doete. Lekker door de prachtige bossen in de omgeving van Arnhem rennen, voortgetrokken worden door Doete. Alleen trainen of liever nog met anderen met honden. Vorig jaar november liep ik mijn eerste wedstrijd (was ook het NK) en verrassend werden we 3de .
In februari liep ik bij Run2Day binnen en werd gevraagd aan te sluiten bij dit Run2Day Racingteam. Mooi om met andere enthousiaste hardlopers doelen te verwezenlijken en hopelijk veel mensen te motiveren om te gaan lopen en te blijven lopen.

Eveline van Buel

Racingteam Arnhem Arnhem - Eveline-van-Buel

Bedankt voor je inschrijving

Vanaf nu mis je niets meer van Run2Day!