Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hardloop sokken, waarom en wat zijn de voordelen?

Goede hardloopsokken zorgen voor extra comfort tijdens het lopen, met goede ventilatie zorgen ze ervoor dat je voeten droog blijven en zo krijgen blaren minder kans.

Naast goede ventilatie vangen hardloopsokken ook de eerste klap op na je landing. De meeste hardloopsokken hebben tegenwoordig extra demping, waardoor de kans op blessures in je scheenbeen, hamstring of knie kleiner wordt. Het belangrijkste van hardloopsokken is dat ze goed aansluiten om je voet. Daarom bestaan de meeste hardloopsokken uit een specifieke sok voor je linker- en een sok voor rechtervoet. Doordat je een linker- en rechtersok hebt, heb je geen loze ruimtes meer bij de kleine teen. De sok is namelijk afgesneden naar de vorm van je tenen. Ook kunnen hardloopsokken je voeten extra steun geven.

Naast gewone hardloopsokken kun je kiezen voor sportcompressiekousen. Deze lange, strakke kousen kunnen blessures als scheenbeenvliesontsteking (shin splints), hielspoor en achillespees- en kuitklachten voorkomen. Het beste en bekendste merk sportcompressiekousen van dit moment is Herzog. Deze kousen leveren de meeste druk. Niet alleen je schoenmaat, maar ook je beenmaat (gemeten op 6 punten) bepaalt de vorm van de kous. Naast sportcompressiekousen zijn er ook tubes (compressiekousen zonder voet) en hamstringkousen.

Bedankt voor je inschrijving

Vanaf nu mis je niets meer van Run2Day!