Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lekkere eiwitrijke recepten gemaakt door Mariska van “Bakje Geluk”.

Gezond eten is belangrijk om je lichaam in een goede conditie te houden en je gezondheid te verbeteren.

Maar hoe fijn is het om gezond te eten en hier tevens optimaal van te kunnen genieten en dat allemaal zonder teveel poespas?

Mariska het gezicht achter ‘Bakje geluk’ weet hier alles van. Speciaal voor Run2day Arnhem heeft Mariska een dagmenu samengesteld. Geniet ervan! Kun je na dit menu er geen genoeg van krijgen, kijk dan snel op @Bakje Geluk | Linktree voor meer leuke ideeën en recepten.

Hi, mijn naam is Mariska en ik ben het gezicht achter Bakje Geluk. Bakje Geluk was 3 jaar geleden enkel mijn hobby maar inmiddels is het veel meer dan dat.
3 fysieke boeken én een eigen proteïne lijn verder waarmee ik dagelijks duizenden vrouwen mag inspireren om weer lekker in hun vel te zitten.
Want dat is het motto! Het leven moet een feestje blijven, welke doelstelling je ook hebt. Of dat nou gewicht verliezen is, meer energie hebben of weer zelfverzekerd zijn. Met deze methode wil ik leren om je bordjes eruit te laten zien als feestjes, want het oog wilt ook wat! Eiwitrijke, makkelijke en heerlijke recepten zonder gedoe.
Neem vooral even een kijkje op @bakjegeluk en laat je inspireren!
Liefs Maris

ONTBIJT RECEPT

Appeltaart rijstwafels 

Ingrediënten 1 portie:

  • 3 rijstwafels
  • 75 gr cottage cheese
  • 1 kleine appel
  • snuf kaneel
  • scheutje water
  • 10 ml honing
  • 10 gr pindakaas
  • olijfoliespray

Zo maak je het:

Zet een pan op het vuur en snijd de appel in kleine blokjes. Bak de appelblokjes voor een paar minuten met kaneel, water en honing tot ze lekker gekarameliseerd zijn. Verdeel de cottage cheese over de rijstwafels en lepel de gebakken appel erop. Maak het feestje af met een drizzle 100% pindakaas!

Voedingswaarden per portie:

Kcal: 372 / Eiwit: 14,3 gr / Koolhydraten: 49,3  gr / Vet: 11,7 gr

LUNCH RECEPT

Happy bammetjes

Ingrediënten:

  • 1 volkoren bammetje
  • 5 gr halvarine
  • 3 plakjes kalkoenfilet
  • handje wortel julienne
  • schijfjes komkommer
  • 1 volkoren bammetje
  • 50 gr cottage cheese
  • snuf kaneel
  • 1 banaan
  • 5 gr pindakaas

Zo maak je het:

Rooster beide bammetjes in een voorverwarmde oven of toaster. Beleg 1 bammetje met cottage cheese, kaneel, banaan en pindakaas. En de andere met halvarine, kalkoenfilet, wortel julienne en schijfjes komkommer. Enjoy!

DINER RECEPT

Naanbrood pizza met kip en pesto

Ingrediënten 1 portie:

  • 1 AH naanbrood knoflook & koriander
  • 100 gr kipfilet blokjes
  • 15 gr groene pesto
  • 15 gr geraspte kaas 30+
  • 50 gr champignons
  • 10 cm courgette
  • olijfoliespray
  • scheutje balsamico creme
  • snuf peper, zout, paprikapoeder
  • handje sla, komkommer, tomaat

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer de pesto over het naanbrood. Snijd de champignons in schijfjes en de courgette in dunne slierten met een dunschiller. Leg deze beide op het naanbrood en garneer met een snuf peper en zout. Leg het naanbrood in de oven.

Bak de kipfiletblokjes met peper, zout en paprikapoeder in olijfoliespray in de pan. Haal het naanbrood uit de oven en leg de gebakken kipfilet erop. Strooi de geraspte kaas erop en schuif het naanbrood terug in de oven voor ongeveer 10 minuten totdat de kaas mooi is gesmolten. Als de naanbrood pizza gaar is, schuif je deze op een bord. Maak het feestmaal compleet met de sla, komkommer, tomaat en balsamico creme.

Voedingswaarden per portie:

Kcal: 572 / Eiwit: 41,4 gr / Koolhydraten: 59,9 gr / Vet: 19,3 gr


Bedankt voor je inschrijving

Vanaf nu mis je niets meer van Run2Day!