Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tobias v/d Helden

DE RODE DRAAD

Van jongensdroom tot werk, hardlopen is de rode draad door mijn leven. Als kleine jongen liep ik op mijn achtste mijn eerste wedstrijd. Toen ik een jaar later mijn eigen vader versloeg tijdens de Zwistersloot Dakrun, had ik de smaak te pakken. Hardlopen, dat was wat ik wilde en het liefst net zo snel als de mannen vooraan.

Al snel sloot ik mij aan bij het Joshua Track Team. Hier leerde ik dat hardlopen een individuele sport is waarbij ik teamgenoten nodig heb om beter te worden. Ik ben nooit echt een teamsporter geweest; ik wil mijzelf de schuld geven als de prestaties tegenvallen, maar de sociale controle en de motivatie van het team had ik nodig.

Onder leiding van Joshua Mols leerde ik wijze lessen die niet alleen mijn hardloop carrière ten goede kwamen maar ook mijn ontwikkeling als persoon. Discipline, doorzettingsvermogen en geduld zijn daar voorbeelden van. Deze eigenschappen heb ik in al die jaren bij Joshua geleerd en komen tot op de dag van vandaag goed van pas.

Als atleet ben ik veel geblesseerd geweest, elk jaar had ik wel een langdurige blessure waardoor ik er regelmatig een tijd uit lag. Ontzettend frustrerend maar ook enorm leerzaam. Als het gaat om hardloopblessures durf ik mijzelf gerust een ervaringsdeskundige te noemen. Dit is een van de redenen geweest dat ik fysiotherapie ben gaan studeren. Met periodes zat ik wekelijks bij destijds mijn fysiotherapeut en nu mijn huidige werkgever Peter Eemers. Hier is mijn passie voor fysiotherapie begonnen.

Tijdens mijn studietijd heb ik met veel plezier gewerkt bij Run2Day Arnhem. Elke week weer meerdere loopanalyses uitvoeren, horen hoe mensen omgaan met blessures, verhalen over hoe mensen zijn begonnen met lopen en natuurlijk heel veel kennis opgedaan over schoenen. Hier heb ik de basis gelegd van mijn nog jonge carrière als fysiotherapeut.

Nu, 14 jaar nadat ik mijn vader versloeg, heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt. In mijn werk als fysiotherapeut bij MMfysio heb ik de eer om dagelijks met hardlopers te mogen werken. Van absolute beginner tot wereldtop, ieder niveau heeft zijn eigen charmes en uitdagingen en dat maakt het nou juist zo leuk.

Nu heb ik ook nog de eer om onderdeel uit te mogen maken van het prachtige Run2Day Racingteam. Één team met één en dezelfde passie, de rode draad van mijn leven, hardlopen. Wat is er mooier dan je passie te kunnen delen met anderen? Iedereen zijn eigen verhaal, doelen en niveau maar toch dat ene gemeen.

Keep on running!

Tobisa van Helden

Racingteam Arnhem Arnhem - Tobias v/d Helden

Bedankt voor je inschrijving

Vanaf nu mis je niets meer van Run2Day!