Zoek
Sluit dit zoekvak.

Julia van Tuijl

Julia van Tuijl | Blessure tijd

bles·su·re·tijd (de; m)
1 (sport) extra speeltijd ter compensatie van spelonderbrekingen: scoren in blessuretijd

In de jaren voordat ik begon met kilometers vreten in Arnhem e.o. maakte ik mijn kilometers vooral op het voetbalveld. Tegenwoordig ligt de focus niet meer op de bal, maar meer op het hier en nu: op de mooie Nijmeegse hardloopomgeving en het rustgevende ritmische geluid van het tikken van mijn hardloopschoenen op het asfalt of de trailpaden. Daarbij is er natuurlijk ook altijd de focus op dat lange termijn doel: dikke vette PRs lopen (het liefst op de (halve) marathon). Het enige wat ik tijdens het hardlopen soms miste was een teamgevoel, maar in het Run2Day Racingteam heb ik nu mijn mede enthousiaste hardloopliefhebbers gevonden.

Als lid van het kersverse R2D racingteam en m.b.v. Het Fysiolab was er weer een strakke aanval op mijn PR opgezet en stond ik op het punt om ‘m bij de Alfa Laval Stevensloop binnen te schieten. Totdat het coronavirus met een smerige overtreding de wedstrijd stillegde en ik ook nog geblesseerd het speelveld moest verlaten.
Vanaf de zijlijn kijk ik toe hoe vrienden en collega’s in het ziekenhuis de benen onder het lijf vandaan rennen om de achterstand op het coronavirus in te halen. Het teamgevoel is in deze fase van de wedstrijd super belangrijk. En dat teamgevoel is er: van de R2D teamgenoot die haar looptraining inwisselt om samen met mij (op 1,5m afstand) een alternatieve fietstraining te doen tot alle Nederlanders die uit solidariteit voor de ander hun beste beentje voor zetten om de getroffen corona-maatregelen na te leven.

“We moeten het samen doen.”

De rest van de wedstrijd zullen we onze conditie rustig moeten verdedigen en onze krachten moeten sparen tot deze coronacrisis afgewend is en de blessuretijd ingaat. Met alle uitgestelde hardloopevenementen gaat onze extra speeltijd er zeker komen en dan zullen we er staan om in de laatste minuten nog even keihard te gaan vlammen en dat PR te scoren. Blijf de komende tijd dus niet teveel met de blik op oneindig doordraven tijdens zware intervaltrainingen maar neem tijdelijk een stapje terug en sta soms even stil om te genieten van onze mooie loopomgeving.

Stay up and running!

Julia

Racingteam Arnhem Arnhem -Julia-van-Tuijl

Bedankt voor je inschrijving

Vanaf nu mis je niets meer van Run2Day!