Benodigdheden (3-4 personen)
- 10-12 Taco’s.
- 3 kipfilets.
- 1 blik halve perziken.
- 1 potje Feta.
- 1 Komkommer.
- 1 bakje Cherry tomaatjes
- 1 zak ijsbergsla.
- 1 blikje kidneybonen.
- 2 Avocado’s.
- Geraspte kaas.
- 1 bakje Creme Fraiche.
Aan de slag
- Verwarm de oven voor om de taco’s daarin kort even af te bakken in de oven op 180 graden.
- Snij de kipfilets in kleine stukjes en bak de kip gaar in een pan met voldoende olie.
- Snij de feta, perzik, tomaatjes, komkommer en avocado in kleine blokjes.
- Meng de groentes met de ijsbergsla en de kidneybonen.
- Verwarm de taco’s even kort in de oven voor ongeveer 5 minuten.
- Vul elke taco met een beetje creme fraiche, de kipstukjes, de goed gevulde salade en top het af met een beetje geraspte kaas en chilisaus.
Eet smakelijk!
Tips
Een heerlijk zomers gerecht voor deze maand. Met de huidige hoge temperaturen is dit een ideaal gerecht om met een grotere groep gezellig van te genieten. Iedereen kan eventueel zelf zijn eigen taco’s vullen.
De kip kan eventueel weggelaten worden en het te vervangen voor (koude kipreepjes) of voor kleine garnaaltjes. Of je maakt er een geheel vegetarische variant van.
De salade kan natuurlijk gevuld worden met groentes / fruit die je zelf het lekkerst vindt. Maak er eventueel een lekkere quacamole of salsa saus bij.