Zoek
Sluit dit zoekvak.

Renee Tijdink

Mijn naam is Renée. Ik ben opgegroeid met twee broers in een dorp in Zuid-Limburg. Verhuisde voor mijn studie naar Arnhem en woon sinds een aantal jaar met Dorus (ook lid van het Racingteam) en Weimaraner Storm (beide hardloopfanaten) in Arnhem. Ik voel me gezegend met de mooie Veluwezoom en Posbank als achtertuin. Ik heb naast mijn vaste baan een eigen bedrijf als (sport)fotografe en kan me geen leven zonder hardlopen voorstellen.

Mijn passie voor hardlopen zit in mijn genen. Als kind ben ik samen met mijn broers begonnen met atletiek bij A.V. Caesar in Beek. Ik leerde spelenderwijs allerlei disciplines kennen: verspringen, hoogspringen, sprinten, kogelstoten. Ik deed met mijn sportmaatjes mee met competitiewedstrijden in de omgeving. In mijn tienerjaren ben ik me gaan toeleggen op mijn favoriete onderdeel, het hardlopen, op mijn oude vertrouwde gravelbaantje in Beek. Jarenlang trainde ik fanatiek voor wegwedstrijden en crosswedstrijden, vanaf mijn studententijd ook vanuit het Seven Hills Running Team in Arnhem. Totdat een terugkerende achillespeesblessure roet in het eten gooide. Sindsdien pak ik het anders aan.

“Ik ben even lopen! Het kan zijn dat ik met tien minuten weer terug ben. Maar het kan ook wat langer worden!”. Deze woorden galmen regelmatig vanaf de voordeur door de gang van onze huis. “Oké, tot straks!’’, klinkt het hijgend vanuit de tacxkamer. Mijn vriend Dorus, die zich op dat moment in het zweet werkt tijdens een rit met vrienden via Zwift, weet dan wel hoe laat het is. Dat zal wel even duren. Natuurlijk zal het wel even duren, ik moet lachen om mezelf.

Ik loop niet meer op de baan, maar richting parken of landgoederen. Kies nieuwe paadjes, vaak de meest groene. Loop tot de zon komt, alleen op de wereld. Sta regelmatig oog in oog met edelherten. Ik loop de ene keer hoogtemeters, dan juist weer vlak. Loop met hardloopmaatjes een gezellig kletsrondje. Als ik moraal heb juist weer rap. Hardlopen staat voor mij gelijk aan ontspanning en plezier, het staat gelijk aan ‘even niks moeten’. Al wil ik ook wel weer een snelle(re) 10 of halve marathon lopen. Dan zal ik toch wel weer even “moeten” trainen, haha.

Tot snel, ergens aan de startlijn!
Renee

Racingteam Arnhem Arnhem -Renee-Tijdink

Bedankt voor je inschrijving

Vanaf nu mis je niets meer van Run2Day!